Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adventskonsert med blandning av gammalt och modernt

/

Musikkonserten i samband med adventsgudstjänsten på första advent är en mångårig tradition i Nordingrå kyrka.

Annons

Konserten uppskattas långt utanför Nordingrås gränser, och även i år fylldes kyrkan med många besökare. Årets musikrepertoar var en spännande blandning av gammalt och modernt.

Nordingrå kyrkokör leddes av två namnkunniga kvinnor, båda välbekanta i musiksammanhang i Nordingrå och runt om i Ådalen, nämligen Lena Bagge Lindström och Cecilia Parkman. Under deras kunniga ledning började konserten med två versioner av psalm 105, mer känd som "Hosianna, Davids son", dels på traditionellt vis, men senare också mer modernt, i ett arrangemang med trombon, elgitarr, bas och piano.

Man blandade sakralt och folkligt, med bland annat "Koppången" med musik av Olle Moraeus, bror till den mer namnkunnige Kalle, och text av Py Bäckman.

Ett särskilt inslag under konserten var ett soloframträdande av Ann-Cathrin Granbäck. Hon har sedan många år sjungit med i kören, men har inte någon större vana som solist. Hon valde att framföra "Ljuset" av Tomas Boström, sångförfattare, musiker och präst från Visby på Gotland.

– Mycket modigt av henne, och hon klarade det fantastiskt bra, sa Lena Bagge Lindström.

Medverkande musiker var Bruno Sjölander, Erik Parkman, Ulf Norlander och Thomas Lindström.

Konserten avslutades med den svenska kyrkomusikens nestor Otto Olssons klassiskt populära körsång" Advent" från 1919, med text av Paul Nilsson.

Det gick inte att ta miste på att det var en gudstjänst i musikens tecken då kyrkoherde Per Larsmark höll en del av sin predikan sjungandes. Inte för inte kallas han för den sjungande kyrkoherden.

Mer läsning

Annons