Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kramfors segerbetydde ingenting

Kramforsjublet fastnade i halsen efter 4-2 mot Holmsund.
Glädjen över vinsten förbyttes till sorg efter att speakern meddelat att Junsele besegrat Östersund och snuvat Ådalslaget på chansen att få kvala sig kvar i serien.

Med tunga steg lämnade laget planen, ett par av spelarna blev sittande med tomma blickar på avbytarbänken. Johannes Thelin, Jens Forsberg och Nils Grahm hade alla lätt att hålla sig för skratt.

– Vi har verkligen inte haft marginalerna med oss, suckade lagkaptenen Grahm.

Tabellen ljuger väl inte?

– Nej, det var inte här i den sista matchen som vi förlorade kontraktet, fortsatte Nils.

När spelarna sedan får höra att det var en missad straff av Östersund som beseglade Kramfors öde, ja då blev det bara för mycket.

– Vi får väl skylla oss själva, våromgången var närmast en katastrof, vi borde naturligtvis ha vunnit flera av matcherna. Laget var för ineffektivt och brände alldeles för mycket i chansväg. Sedan släppte vi in alldeles för många enkla mål, suckade tränaren Henric Karlsson.

Framför allt tänker han på en match, den hemma mot - ja, just det Junsele i sista omgången innan sommaruppehållet. Den 0-0-matchen blev dyrbar till sist.

Karlssons kontrakt som är på ett år går ut efter den här säsongen, men om det blir någon fortsättning vet han inte.

– Det orkar jag inte ens tänka på en sådan här dag.

Mot Holmsund krigade laget väldiga, inte ens ett snöpligt 0-1 mål fick Kramfors ur balans.

– Vi höll oss till matchplanen och satte hög press på dem och det fungerade väldigt bra.

Ådalslaget vände på steken genom 2-1 på straff, visserligen kvitterade västerbottningarna men Viktor Eriksson hann knappt komma in på planen innan fick foten på bollen efter en hörna.

Sedan avslutade Ptashnyk med ett riktigt klassmål där han klippte till på ett volleyskott.

– Just nu känns det väldigt tungt, ser jag tillbaka på säsongen så kan jag konstatera att vi i många av matcherna varit spelförande men inte fått in bollen, sa Henric Karlsson.

Bra laginsats av Kramfors där Marcus Jössund och Anatolij Ptashnyk på topp var piggast.