Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kramfors satsar på nybyggt resecentrum

I onsdags kom det positiva beskedet att Kramfors kommun får 18,8 miljoner kronor i EU-bidrag för att anlägga ett resecentrum.

Inriktningen nu är att satsa på att bygga en helt ny byggnad med vänthall, cafeteria, kiosk och biljettförsäljning.

- Det blir en kostnadsfråga men det kan visa sig att det blir lika dyrt att bygga om befintlig byggnad där vi vet att det finns sättningar. Med en ny byggnad blir det lättare att anpassa till de behov på bland annat tillgänglighet som finns, säger Staffan Östman, chef för tekniska kontoret.

Efter flera års planerande och projekterande går nu projektet in i en mer konkret fas. Kommunledningen har tidigare fått utstå en hel del kritik för att man inte av Banverket krävt en hel nedgrävning av järnvägsspåret. Önskemålet har funnits men kostnaderna har bedömts som orealistiskt höga.

- Nu känns det som det har vänt. Det finns en positiv känsla och attityd hos både tjänstemän och allmänheten. Motståndet har samtidigt på sätt och vis varit bra eftersom vi har undersökt fler alternativ och därmed fått ett bättre underlag, säger Staffan Östman.

Han får medhåll av kommunalrådet Jan Johansson (s).

- Ja, och det känns nu som om vi kommer få till bättre lösningar än vi från början hoppats på.

- I mars 2009 börjar arbetena med nedsänkningen av järnvägen, sedan påbörjas de övriga projekten med bland annat bron och rondellen, säger Staffan Östman.


Läs mer i dagens TÅ.STEN ENGBLOM
070-320 49 70