Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kramfors säger nej till friskolor

Det finns en rad argument för att säga nej till de 13 ansökningar om gymnasiala friskolor i länet som kommit till Skolverket. Det tycker gymnasie- och utbildningsnämndens beredningsutskott i Kramfors.

I praktiken anser man den stora mängden ansökningar vara orealistisk. Skulle alla friskolor få klartecken ökar antalet utbildningsplatser med 1 900. Detta samtidigt som antalet gymnasieelever enbart i Sollefteå och Kramfors under de kommande sju åren minskar med nästan 700.

Beredningsutskottet påpekar också att många av ansökningarna bygger på mycket APU, trots att det kommer att vara mycket svårt att få fram fler praktikplatser.

Dessutom finns samtliga föreslagna utbildningsalternativ redan i länet.

Därför föreslår man också att nämnden ska avslå samtliga friskoleansökningar. Det vill säga sex ansökningar i Sundsvall, fyra i Örnsköldsvik, två i Härnösand och en i Kramfors.ANDERS LIDÉN
070-316 84 92


Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67