Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kramfors kommunhus mer tillgängligt

Personer med olika funktionsnedsättningar kan numera enklare ta sig in och ut i Kramfors kommunhus. Flera åtgärder har vidtagits för att öka husets tillgänglighet.

I vintras togs ett beslut om att bygga om och anpassa Kramfors kommunhus reception. Syftet var erbjuda besökare ett professionellt bemötande och samtidigt öka säkerheten för de anställda som arbetar i huset. Detta genom att samtliga besökare måste anmäla sig i receptionen och där uppge vilken person man söker.

- När vi ändå gjorde detta passade vi också på att göra åtgärder för att öka tillgängligheten och anlitade då Sven-Åke Sjödin, berättar Kramfors kommuns fastighetschef Jörgen Eurenius.

Sven-Åke Sjödin, som själv är rörelsehindrad, arbetar som tillgänglighetskonsult. Han är även kommunal- och landstingspolitiker för socialdemokraterna och har både praktiska och teoretiska kunskaper om tillgänglighetsfrågor.

- Jag undviker att driva de här frågorna politiskt utan överlåter det till andra, säger Sven-Åke Sjödin.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70