Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kramfors IP nyinvigdes med toppidrott

Kramfors IP invigdes 1936 av en prins. Vid nyinvigningen på lördag gick man upp ett snäpp och anlitade en kung som konferencier. Visserligen en teater- och revykung, men kunglig inte desto mindre, och Lars T Johansson var säkerligen betydligt mer underhållande än Gustaf Adolf.

Vädret var strålande vackert, ett par tusen människor hade sökt sig till den totalrenoverade idrottsplatsen, och stämningen var på topp. Idrottsplatsen har fått en rejäl ansiktslyftning till en kostnad av omkring 27 miljoner kronor. Ny läktare, fräscha omklädningsrum, allvädersbanor, konstgräsplan.

En som verkligen gladde sig var Kramfors största bidrag till fotbollen Anders Grönhagen, som höll ett känslomässigt tal, där det inte saknades vare sig politik, historia, nostalgi eller framtidstro.

– Det är fantastiskt trevligt, idrottsplatsen var som ett andra hem för mig och de andra ungdomar som höll till här i stort sett dygnet runt, säger Anders Grönhagen.

Efter inmarsch med representanter för kommunens alla idrottsföreningar blev det dags för nationalsång med Emanuel Bagge. Sedan blev det underhållning med streetdance av Kulturskolan, musik med Kramfors storband, och sångbravurnumret Anthem ur musikalen Chess av Emanuel Bagge.

Som sig bör på en invigning av en idrottsanläggning saknades det inte sportinslag. En kort fotbollsturnering med 100 lag för dem minsta, följdes av friidrott av högsta klass med flera deltagare av den svenska eliten.

En av dem var Isabelle Eurenius från Lugnvik, nybliven svensk mästarinna på 100 meter, och relativt framgångsrik deltagare i EM nyligen. Hon var mycket glad åt att kunna tävla på hemmaplan.

– En perfekt avslutning på en perfekt säsong, säger Isabelle Eurenius.

Den nyrenoverade idrottsplatsen ska kunna nyttjas av kommunens föreningar och skolor, men även vara en öppen mötesplats för spontanidrott.