Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kramfors hoppar av Biofuel Region

- Det lutar onekligen mot detta. Vi klarar helt enkelt inte att vara med i alla projekt vi får förfrågan om, vi har inte de ekonomiska musklerna. säger kommunstyrelsens vice ordförande Mikael Melander.

Biofuel region är den gemensamma satsningen i Mellannorrland där de flesta kommuner är med för att hitta alternativa bränslen. Biofuel region hade dessutom Kramfors kommuns förre kommunalråd, Christer Nilsson, som ordförande under många år. Men nu är det stopp.

- Precis som många andra projekt vi får förfrågan om är satsningen i sig lovvärd, men vi är i en situation där vi inte klarar av att vara med. Det gäller inte bara ekonomin utan också möjligheten att ha folk som arbetar med saken. Vad jag kan komma ihåg blir det här en besparing för oss på ungefär 100 000 kronor.

Mikael Melander anser inte att avhoppet sänder några negativa signaler om intresset för biobränslen.

- Nej, det tror jag inte. Sollefteå har till exempel klivit av redan tidigare. Det gäller också att se vad vi får tillbaka till kommunen, det får inte vara så att vi bara blir passiva sponsorer till andra kommuner och verksamheter utan att få så mycket tillbaka.


ANDERS LIDÉN
070-316 84 92