Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kramfors försvarade sig till ny toppkontakt: "Vi följde vår gameplan till 100 procent"

Tätt försvarspel och maximal effektivitet. Så kammade Kramfors hem segern mot Friska Viljor och tog därmed sista chansen att hänga på i toppstriden.
– Otroligt skönt att vi har kontakt igen, säger lagkaptenen Johannes Thelin.

I strålande kvällssol bjöds det under fredagskvällen upp till toppstrid på Kramfors IP. Inför 495 betalande tog Kramfors-Alliansen emot Friska Viljor i en match som dominerades kraftigt av gästerna till en början.

Men även om FV hade det mesta av bollinnehavet stod inte målchanserna som spön i backen. Forwardstalangen Rami Mansour var den som var närmast ett mål med ett skott i ribban från svår vinkel.

I stället för ledningsmål för Friska Viljor kunde i stället Marcus Jössund slå till med en riktig praktträff med vänsterfoten på tilläggstid i förstahalvlek.

– Ett av de finaste målen på Kramfors IP i år. Han är bra med båda fötterna och visar vilket fint tillslag han har, säger Kramfors-kaptenen Johannes Thelin som gjorde ett hästjobb som nyckelspelare i defensiven.

Målet blev en riktigt moralhöjare för Kramfors som kom ut med högre intensitet i början av andra halvlek. I en situation där först Friska Viljors Luis Vasquez gick omkull och sedan Hampus Sjödin kapats pekade domaren Richard Lingensjö på straffpunkten.

Stora protester från de gulsvarta som tecknade för frispark när Vasquez gick omkull.

– Jag tycker att det var en ganska solklar frispark. Jag har ingen chans att nå bollen när han trycker ner mig. Men ibland får man inte de domslut man vill. Det är bara att gilla läget, säger Vasquez som fick ta över som lagkapten mot slutet av matchen när Frans Eriksson tvingades utgå skadad.

Petter Thelin satte straffen säkert och efter det blev uppförsbacken allt brantare för Friska Viljor.

FV fortsatte att försöka men hade det väldigt svårt mot Kramfors låga och kompakta försvar. Den som försökte mest och bäst var Herman Johansson som svarade för ett antal tunnlar och briljanta tekniska nummer.

– Det var en frustrerande match, vi försökte allt vad vi kunde men idag ville bollen inte in. Det är alltid svårt att möta ett så svårt försvarsspel som det som Kramfors spelade idag, säger Luis Vasquez.

Kramfors löpte linan ut och tog hem alla tre poängen i och med slutresultatet 2-0.

– Vi hade en väldigt tydlig gameplan och följde den till 100 procent. När man möter ett lag som individuellt sett är bättre får man försöka spela som vi gjorde i dag. Det var vår chans. Det känns otroligt skönt att vi tog chansen och har kontakt i toppen igen, säger lagkapten Johannes Thelin.

Division 3, mellersta Norrland

Kramfors Alliansen – Friska Viljor 2-0 (1-0)

K: Marcus Jössund, Petter Thelin.