Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kramfors fegade ur efter utvisningen – 18-åring blev derbyhjälte

Efter två insläppta mål i premiären mot Björna (4–2) höll han nollan hemma mot Röbäck (2–0).
När Kramfors borta stod på menyn för Sollefteåmålvakten Adrian Tarberg stod på menyn gjorde han det igen.
– Det här var en av mina allra bästa matcher i A-laget, sade 18-åringen efter 0–0 på Kramfors IP.

Kramfors kom till derbyt med ett positivt Olle Nordin-facit (Ni vet VM:et 1990 när Sverige förlorade samtliga tre gruppmatcher med 1–2) – alltså två 2–1-segrar via först Gottne hemma och sedan Gimonäs borta.

Sollefteå å sin sida vann borta mot Björna 4–2 och sedan 2–0 hemma mot Röbäck.

Efter den första halvleken hade vi antecknat tre chanser vardera för lagen. Sollefteå fick den första när Khamzat Ugudov fick fritt skottläge med vänstern i närheten av straffpunkten men Viktor Holmsten la sig till vänster och greppade bollen.

De närmast efterföljande chanserna var enbart Kramfors.

Fasta situationer var Kramfors hetaste anfallsvapen, främst efter långa frisparkslyft av Johannes Thelin. Bästa skottläget hade Markus Jössund efter en fin skarvnick av Petter Thelin. Thelin hade själv två skottlägen, men båda fick utföras med vänstern... en höger utsida hade varit ett lurigare val där.

Sollefteå avslutade halvleken starkt med två bra lägen för Willie Blazio.

0–0 i paus borde ha varit 1–1 eller nå´t.

0–0 efter full tid bord varit.... minst 2–1 till Kramfors.

– Ja, vi skapar tillräckligt med chanser efter deras utvisning (Willie Blazio efter två gula i matchminut 64 och 73), men vi får inte in bollen. Vi har ju några farliga nickar och ett skott som räddas på mållinjen, men vi får helt enkelt jobba vidare, konstaterar KA-tränaren Henrik Karlsson.

Fegade Ni inte lite väl mycket med en man mer?

– Vi kanske borde flyttat upp mer folk, men hela vårt spel blev märkligt i elva mot tio. I stället för att spela rakare så försökte vi småspela oss igenom deras kompakta defensiv, det blev tvärtom på rätt mycket, erkänner Karlsson.

Hos Sollefteå jublades det efter slutsignalen med 0–0 på tavlan.

– Jag tycker det här var vår bästa match försvarsmässigt sett över hela säsongen, berömde SGIF-målvakten Adrian Tarberg.

Alla andra ansåg att det var just Tarbergs förtjänst att Sollefteå lyckades hålla nollan för andra matchen i rad.

– Nja, jag vet inte det – men visst var det skönt att kunna göra den där låga handräddningen på deras nick i slutet, erkänner derbyhjälten.

Bästa matchen någonsin i A-laget?

– I laget definitivt, men den är nog även en av de bättre någonsin under min karriär, säger det 18-åriga målvaktslöftet.

Vid sidan av Adrian Tarberg svarade den blott 16-årige Leo Bodin för en kanoninsats i sin första match från start den här säsongen. Den unga mittbacken kommer att bli bra, ruggigt bra.

I Kramfors är det svårt att berömma någon, men vi gillade i alla fall innermittfältaren Tobias Törnstens intentioner under de 70 minuter han fick spela.

MATCHEN I REPRIS (för digitala kunder): Se första halvlek här

MATCHEN I REPRIS (för digitala kunder): Se andra halvlek här

Så här är läget i Division 3 Mellersta Norrland