Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kramfors blåstes på pengarna - igen

Kramfors blev förlorare igen när de statliga klimatinvesteringspengarna, Klimp, nu fördelats för sista gången.

Miljöinvesteringar för 400 miljoner kronor hotas

Planerade investeringar för ungefär 400 miljoner kronor försvåras eller till och med omöjliggörs.

- Det här är en stor besvikelse. Naturvårdsverket har gång på gång sagt till oss att vi haft bra projekt och varit nära att komma med. De har också varje gång sagt att vi låg jättebra till om vi skulle göra en ny ansökan, säger kommunalrådet Jan Johansson.

Därför har kommunen lagt ner en hel del arbete och pengar på att ta fram bra idéer och projekt som skulle komma att minska klimatpåverkan.

Sammanlagt delade Naturvårdsverket ut 480 miljoner kronor i bidrag till 34 olika satsningar som beräknas minska koldioxidutsläppen med 273 000 ton per år.

Ett problem har varit att en del av investeringarna som planeras i Kramfors kanske helt enkelt varit för lönsamma som att bygga om hetvattencentralen till ett kraftvärmeverk.

- Det är möjligt att man inte ska satsa statliga pengar på projekt som ändå bedöms vara lönsamma, men det är ju inget som borde ha någon betydelse syftet är att göra positiva insatser för miljön.ANDERS LIDÉN
070-316 84 92

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67