Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraftwerk och Hill till Sverige i sommar

De tyska pionjärerna Kraftwerk, den amerikanska soul- och hiphopstjärnan Lauryn Hill och den amerikanska folksångerskan Joan Baez är alla klara för festivalen Stockholm Music & Arts i sommar. Festivalen återgår dessutom till att bli en tredagarsfestival.

Utöver Kraftwerk, Hill och Baez spelar även Sigur Rós, Anna von Hausswolff, Titiyo, Kleerup, Dungen, Michael Kiwanuk och Vasas Flora & Fauna.

"Vi går tillbaka till ett upplägg med tre dagar och det känns mer än värdigt att inledningsvis kunna presentera riktigt starka artister som även var för sig säljer ut varenda spelning de gör överallt", skriver Joakim Skoglund, marknadschef hos arrangören Luger, i ett mejl till TT.

Nytt för i år är även ett samarbete med Moderna Museet när det gäller festivalens konstprogram, som gör att den japanske konstnären Yayoi Kusama deltar. Det gör även konstnärerna Martin Bergström, Jonathan Josefsson och Drömland.

Stockholm Music & Arts äger rum den 29-31 juli. (TT)