Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraftmätning av snabba bilar

På Mittsverigebanan hölls under helgen timetrial-tävlingen Track attack.
– Förarna under lördagen ska ha all heder, det var bitvis väldigt farligt på grund av allt vatten, säger tävlingsledaren Gunn-Marie Solander.

Annons

En timetrial-tävling som genomförs i tre olika klasser. Bilarna framförs en i taget på banan, alla kör två kval under första dagen, två uppvärmningsvarv och avslutar med ett tredje som körs mot klockan. Poäng delas ut till de tio snabbaste i respektive klass som tas med till andra tävlingsdagen då två delfinaler körs. De bilar som har de längsta varvtiderna startar först. Under finaldagen så är poängen högre vid de tio bästa varvtiderna vilket gör att de som inte tog hem poäng har fortfarande chansen att vinna totalt.

Gunn-Marie Solander var tävlingsledare.

– Det har varit tufft, under lördagen var det en centimeter vatten och det var väldigt nära olyckor. Det var en prövning men förarna var föredömliga.

Gunn-Marie Solander kör själv Porsche.

– Det är 99,9 procent män som tävlar, i den här tävlingen var det bara män.

Hon hade lockat dit många av sina vänner som också valt Porsche.

– Flera tog racinglicens för bara några veckor sedan.

En av de som tävlade var Håkan Solander.

– Jag kör en Porsche -92, normalt brukar jag inte tävla men nu när man kör en och en gjorde jag det, jag skulle aldrig riskera något och köra tävling med flera.

Just säkerheten var viktig under tävlingen.

– Många blir besvikna när de inte får stå och kolla i depån under tävlingen, men det är för farligt.