Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraftig radhusbrand i Nynäshamn

Annons

En kraftig brand härjade i ett radhusområde i Nynäshamn på måndagen. 60 personer fick lämna sina hem, men ingen uppges ha blivit skadad.

Sex lägenheter är i prinicip totalförstörda. Fyra klarar sig från brandskador, men kan få vattenskador. Just nu håller vi på med eftersläckning i de som är totalförstörda, säger Björn Westerberg, stabsbefäl på Södertörns brandförsvarsförbund till TT vid lunchtid på måndagen.

De boende inrymdes tills vidare i Viaskolan, där representanter för kommunen, polis och försäkringsbolag fanns på plats för hjälpa dem, bland annat med att hitta nya bostäder.

Eftersom folk är bortresta så vet vi inte säkert om det finns någon kvar i husen. Men vi har inga rapporter om att någon saknas eller att någon är skadad, säger Björn Westerberg till TT.

Den kraftiga branden började vid sextiden på måndagsmorgonen. Husen var byggda 1971 och brandspridningen tyder på att de inte haft några bra brandsskyddssektioneringar, säger Björn Westerberg.

Vi var på plats bara några minuter efter att det började brinna, men det var redan övertänt när vi kom fram.

Vad som orsakat branden är ännu oklart.