Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kowalczyk tog kommandot - Kalla elva

Annons

Polskan Justyna Kowalczyk tog över kommandot på den andra dagens tävlande i Tour de ski. Hon vann 9 km klassisk jaktstart, 41 sekunder före norskan Therese Johaug. Prologtvåan Charlotte Kalla kom på elfte plats.

Efter nio kilometers klassisk jaktstart hade Kowalczyk tagit in de fem sekunder som fattades till täten efter lördagens prolog och åkt till sig en ledning i mål på hela 41 sekunder. Med 15 bonussekunder har polskan öppnat vägen för sin fjärde raka triumf i längdskidornas kraftprov.

Norskan Therese Johaug åkte upp till andra plats och finländskan Anne Kyllönen kom trea.

Charlotte Kalla föll tillbaka efter andraplatsen i prologen och i det moddiga föret i Oberhof, Tyskland, åkte hon in på elfte plats, 1.24,6 efter Kowalczyk.

Det här var inte vad jag hade hoppats på. Det blev många sekunder till de längst fram och dessutom får de ju bonussekunder, sade Charlotte Kalla i SVT. Men nu har jag gjort bort min skitdag. Nu kan det bara bli bättre. Jag klarade inte av att hänga med när det blev fartökning. Det var sladdriga spår och det blev en glatt yta också- Det var problematiskt att få fäste med stavarna också, när det är så mjukt så är det inget som håller emot.

Emma Wikén kom på 20:e plats och Anna Haag på 22:a.

Tour de ski fortsätter med en sprint i fristil i Val Müstair, Schweiz, på nyårsdagen.

Mer läsning

Annons