Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kostsamma HFF-misstag

Både HFF och Sandviken har blandat och gett i inledningen av norrtvåan.
– Därför känns så surt att vi sätter oss i ett 0–2-underläge på skitsaker och ger dem ett så fint utgångsläge, summerar HFF-tränaren Patrik Jonsson efter 1–2-förlusten på Jernvallens konstgräsplan.

Sandviken kom från en 4–1-förlust borta mot Piteå.

Härnösand från seriens första seger hemma mot Morön.

– Jag tycker också att vi började matchen riktigt bra. Men så släppte vi plötsligt in ett snöpligt baklängesmål – och efter det tappade disciplinen att ta jobbet för varandra på ett flertal positioner.

– Det var väldigt tråkigt att se. Det är ju inte alls det vi förlorat matcherna på tidigare, inleder HFF-tränaren Patrik Jonsson eftersnacket.

Vid 1–0 efter fem minuter var det Johan Ödmark som oväntat förlorade en duell utmed långlinjen i ett försök att säkra ett eget inkast. Rutinerade Hjalmar Öhagen utnyttjade den passiviteten och lyrade sedan i ett perfekt inåtskruvat lågt inlägg som forwarden Björn Berglund bara behövde sätta dit foten på.

Efter det målet hade Sandviken bud på 2–0 vid ett flertal tillfällen. Vi var definitivt beredda att sätta det på Jens Åberg som hade ett fint nickläge rakt framför William Amamoo, men spelet fortsatte ett par sekunder.

Sedan blåstes det för straff.

Just Björn Berglund gjorde en smart manöver inne i straffområdet när han tog med sig bollen i vändningen mot en attackerande Abraham Lansana... och stramaren placerade Oliver Eklund säkert i mål lågt till höger om HFF-målvakten Amamoo.

Efter 2–0 bra precis halvvägs i första halvlek, tappade dock Sandviken det klara spelövertaget och HFF tilläts komma i fler offensiva framstötar. Vid ett av dessa kom ett långt inlägg från höger som landade ända borta hos vänsterbreddaren Johan Ödmark.

Ödmark tog ned, lade bollen till rätta och fick iväg ett skott som målvakten lämnade retur på. Robin Bergman satte pannan till på den första, en försvarare kom emellan, men då fyllde Nick Scharkowski på med en ny nick och fick bollen över mållinjen.

– Avslutningen av första halvlek är jag nöjd med. De hade visserligen ett riktigt bra läge till 3–1, men vi jobbade oss in i matchen bra där, summerar Patrik Jonsson.

Vad sades i paus?

– Vi skulle försöka komma runt på kanterna mer och bryta in därifrån, men tyvärr tycker jag att vi fortfarande gjorde det för sällan. Vi får ut utspelen, men vi utmanar inte utan slår in bollen för tidigt...

... och med för dålig precision, skulle undertecknad vilja tillägga. Det är inte bara otur som gör att HFF bara gjort tre mål på fyra matcher.

Bäst i bortalaget som förgäves jagade ett kvitteringsmål efter paus var i stället mittbacksparet Edjis Ivasko (räddade ett givet SIF-mål med en snygg glidtackling) och Dennis Sokolskis (förlorade inte en enda nickduell på hela matchen) samt forwarden Nick Scharkowski.

Scharkowskis skapade HFF:s två bästa lägen till kvittering under den avslutande kvarten och gav tydlig indikation om att formkurvan är på uppåtgående.

– Det hade känts bra att fått med oss en poäng härifrån, men tyvärr faller vi på den start vi gör, avrundar Patrik Jonsson.