Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Korvkrig i Sollefteå

Längs gågatan i Sollefteå finns det tre gatukök. Dessutom finns sex tillstånd att sälja korv i mobil vagn ute på gatan.

- Det är alldeles för mycket, det går inte, säger Ali Baidoun, ägare till 64:ans grill.

Ali har räknat ut att om alla platser vore upptagna så måste det totalt säljas 900 korvar med bröd varje dag bara för att få det att gå i hop och riktigt så sugna på korv är inte Sollefteåborna.

Han reagerar också mot att en av de sex platserna ligger bara en kort bit från hans egen grill. Sommartid, när Ali har uteservering, tror många att den vagn som står i närheten tillhör hans gatukök.

- Hur skulle ICA reagera om jag stod utanför deras butik och sålde billiga grönsaker, eller om jag sålde billig parfym utanför parfymaffären eller skor utanför Crispin? frågar han sig.

Vid flera tillfällen det senaste året har samhällsbyggnadsnämnden i Sollefteå fått ta del av klagomålen. Varje gång har de avvisat dem. Nu har Ali återigen överklagat beslutet och hoppas på ett annat resultat den här gången.

- Detta är min och min familj levebröd och jag kommer inte att backa, säger han.


JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68