Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korkat matchstraff sänkte LHC

Annons

Först däckades Joakim Hillding av en klubba rakt upp mellan benen.

Sedan knäckte han Linköping med sitt 3-2-mål i den efterföljande utvisningen.

Det var värt att ta smällen, även om den inte var så skön, ler han efter torsdagskvällens 4-2 till Färjestad i SHL-hockeyn.

Linköping hämtade upp 0-2 till 2-2 inom 38 sekunder i slutet av den andra perioden.

Två psykologiskt viktiga mål som kunde ha förstört matchen för vilket lag som helst.

Men inte för Färjestad i nuvarande form och självförtroende. Efter tre segrar på de fyra senaste omgångarna hade man styrkan att komma tillbaka.

Mycket tack vare höga press och uppoffrande spel - men också efter två korkade utvisningar av LHC.

8.54 minuter in på sista perioden i rysarupplösningen drog hemmabacken Albin Lorentzon på sig ett matchstraff efter en spearing på Joakim Hillding.

Samtidigt snackade centerstjärnan Chad Kolarik till sig tio minuters personlig straff - och matchen var förlorad för östgötarna.

Hillding vred sig i plågor efter klubban rakt upp mellan benen, vilade sig en kort stund och smällde in 3-2 i power play.

Smällen kunde ha tagit ännu värre, men det gjorde jäkligt ont ett tag. Man kan säga att det var rätt skönt att se mitt skott gå i mål, ler han.

Han svarade även för en assist efter ett läckert sologenombrott och tillhörde isens absolut bästa spelare.

LHC tog ut målvakten Christian Engstrand på slutet. Då lyfte Marius Holtet in 4-2 i öppen kasse.

Det var lite nervöst på slutet när de tryckte på och hade några farliga chanser att kvittera. Men vi är starka bakåt och just nu känns det väldigt bra, säger Hillding.

Karlstadsgänget har fyra segrar under de fem senaste omgångarna, har lämnat bottenplatsen och passerade nu också Linköping i tabellen.

Klart att det har varit jobbigt att ligga långt där nere, men vi har hela tiden trott på det vi gör och att det skulle vända, säger Hillding.

Linköping vände den tunga trenden med fem raka förluster mot Luleå senast (3-2 i förlängning), men fortsätter att underlevera.

Vi gör ändå två rätt bra perioder, men det går inte att dra på sig så dumma utvisningar om man tänkt sig att vinna. Mycket onödigt av Lorentzon och Kolarik, sågar tränaren Roger Melin.

Trots att LHC är farligt nära kvalserieplats, säger han sig inte vara orolig.

Nej, för vad? Folk dör på Filippinerna, då kan man vara orolig. Vi kanske behöver komma längst ned i skiten för att inse vad som krävs.

Mer läsning

Annons