Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde på och dödade hund på E4 – smet från platsen

En kvinna i 30-årsåldern har polisanmält att någon har kört på och dödat hennes hund. Hunden jagade rådjur och sprang ut på vägen – när kvinnan kom dit såg hon sin påkörda hund och en bil som körde iväg.

Annons

Händelsen inträffade vid tio-tiden på tisdagen på E4 i Ullånger i Kramfors kommun.

Två hundar av rasen Jack russell smet ut och jagade rådjur vid vägen när en av dem plötsligt försvann. Vid vägen stod sedan en bil med varningsblinkers på.

– När kvinnan såg sin hund ligga på vägen började hon skrika och försökte få kontakt med föraren i bilen. Sedan såg hon hur bilen åkte därifrån. Hunden levde då kvinnan kom fram till olycksplatsen, men den avled kort efteråt, säger Jörgen Bohman, förundersökningsledare vid polisen i Härnösand.

Enligt anmälan ska bilen ha varit en stor bil av suv-modell, men det är oklart vem som körde.

– Man måste ju ge sig till känna oavsett om man kör på ett vilt djur eller ett tamdjur. Man ska meddela polis eller om någon kommer springande kan man i alla fall prata om vad som har hänt, säger Jörgen Bohman.

Samtidigt menar han att det kanske inte handlar om ett brott som har begåtts.

- Det vore bra om föraren ger sig till känna. Men samtidigt kan det vara svårt att vara vållande om man kommer körande på E4 och en hund plötsligt kommer utspringande, säger Jörgen Bohman.

Händelsen rubriceras i nuläget som smitning från trafikolycka.

Har du tips eller iakttagelser som kan sättas i samband med händelsen kan du lämna de till polisen på telefonnummer 114 14.