Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde onykter i motsatt riktning på E4 – mitt i krogrushen: "Bra gjort av anmälaren som följde efter"

Under natten mot söndag larmades polisen om att en förare fått syn på en bil som körde i motsatt riktning på E4 i centrala Örnsköldsvik.
Föraren följde sedan efter den misstänkta bilen till dess att polisen fick stopp på vansinnesfärden.

Annons

Strax efter midnatt under natten mot söndag fick polisen in samtal om den galna färden på E4. Föraren ska ha svängt ut vid OKQ8 vid Härnösandsrondellen och sedan kört i motsatt riktning mot trafiken genom centrala Örnsköldsvik. Anmälaren körde efter till polisen fick stopp på bilen.

– Det var bra gjort av anmälaren som följde efter, säger Lars Wallin, stationsbefäl vid polisen i Örnsköldsvik.

Läs mer: Bil körde i mötande körfält i centrala Örnsköldsvik – föraren misstänkt för grovt rattfylleri

Föraren, en kvinna i 55-årsåldern, visade sig sakna körkort. Förutom det var hon påverkad av alkohol. I bilen fanns även bilens ägare, en man i 50-årsåldern. Det är oklart om även han hade druckit alkohol, men han hade vart fall lånat ut sin bil till den körkortslösa kvinnan.

– Hon var full och han visste om det. Bilägaren blev misstänkt för medhjälp till rattfylleri för att han hade lånat ut sin bil trots att han visste att kvinnan hade druckit. Han har även lånat ut bilen trots att kvinnan inte har körkort, säger Lars Wallin.

Flera personer ska ha blivit vittnen till färden.

Kvinnan är nu misstänkt för olovlig körning, rattfylleri och vårdslöshet i trafik. Mannen är misstänkt för medhjälp till rattfylleri och tillåtande av olovlig körning.

Det är oklart hur länge kvinnan körde på E4, men ingen ska ha blivit skadad.

– Det är stor risk att det ska hända en olycka, speciellt på natten när det är mycket trafik på E4. Stor risk att man ska kollidera med någon och man har medvetet riskerat andra trafikanters säkerhet, säger Lars Wallin.