Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Köpare hittade

Det finns köpare för både gamla Backesjögårdens ålderdomshem och skolmatsalen i Backe. Nu när anbudstiden gått ut vet kommunen intresset för de utannonserade fastigehterna.

När anbudstiden gick ut var det totalt tre intresserade köpare på Backsjögården, där det kan bli ny verksamhet som ger arbete och skatteintäkter för kommunen.

Högsta anbud på fastigheten ligger på 250 000 kronor, inlämnat av Tomas Nordgren som tidigare köpt gamla sjukhuset/sjukhemmet av kommunen. Nordgren har i samverkan med två Backebor lämnat budet.

De två Backeborna är intresserade av att öppna ett HVB-hem för unga. Delen som bygges om till kontor kan bli företagshotell eller liknande. Även andra verksamheter planeras i lokalerna.

De andra anbudsgivarna är Niklas Andersson som är ett villig att betala 125 000 kronor. Han vill använda lokalerna till bärhantering och sylttillverkning.Tredje intressenten är företaget Vildmarksstugor Norrland AB. De vill betala 138 000, företagets verksamhet i lokalerna skulle vara uthyrning till bärplockare och kolloverksamhet för barn.

Det var vid sammanträdet med kommunstyrelsens arbetsutskott som de inkomna anbuden presenterades av tekniske chefen Jörgen Pettersson. Tomas Nordgren är ensam budgivare på gamla bespisningen. 50 000 är budet. Inför framtida verksamhet finns flera förslag. I slutet på april kommer kommunstyrelsen att ta sig an beslut i försäljningsfrågan.


BJÄRNE ENGHOLM