Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Köp en sexleksak - på Apoteket

Lagom till midsommar öppnar Apoteket försäljningen av sexleksaker, framtagna och utvalda av RFSU.

- Apoteket arbetar för att främja människors hälsa och välbefinnande. Att vi nu fokuserar på ett sortiment av produkter som bidrar till sexuellt njutning är en naturlig utveckling för oss, säger Eva Fernvall, varumärkesdirektör, Apoteket, i ett pressmeddelande.

Serien har tagits fram tillsammans med RFSU, som också utbildat Apotekets personal för att kunna vägleda kunderna.

- Vi vill höja kvaliteten på sexleksakerna. I dag säljs sexleksaker som inte håller måttet, men folk drar sig för att reklamera den här typen av produkter. Nu hoppas RFSU skapa en större medvetenhet om funktion och kvalitet och därigenom bidra till att standarden på produkterna blir högre, säger Katarina Knutz, vd RFSU AB.

Genom åren har en rad studier genomförts som tydligt påvisar många hälsofördelar med ett tillfredställande sexliv.

- Sexualiteten är en central del av många människors liv och kan vara en mycket viktig del av vårt välbefinnande. Sexleksaker är redan i dag mycket vanliga produkter bland människor, säger Katarina Knutz.

En nyligen genomförd nordisk undersökning visar att 49 procent av alla kvinnor och män mellan 20-45 år har en sexleksak och dessutom kan hela 70 procent av dem som inte har, tänka sig att köpa eller använda en sexleksak,

Produkterna kommer att finnas på 100 utvalda Apotek i Sverige med start den 23 juni.SOFIA FJÄLLSTRÖM
070-650 66 51