Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstsommaren i full gång – många ställer ut på Galleri Orsta i Nordingrå

Nu är sommaren här och med den fylls Nordingrå av konst. Carin Hedlund och hennes Galleri Orsta är Nordingrås kanske flitigaste gallerist med en lång rad konstnärer som passerar revy under den sex veckor långa säsongen.

Annons

Målning av Ing-Marie Seijsing.

Det handlar om allt från klassiska Nordingråmålare och textilkonstnärer till Kramforsmiljöer skildrade i drömsk akvarell.

Under den första veckan, som redan passerat, visade galleristen själv, Carin Hedlund, sina akvareller tillsammans med Gunilla "Tekla" Dahlin. Carin Hedlund visar sina akvareller vid flera andra tillfällen under säsongen.

Carin Hedlund vid utställningen på Kramfors Konsthall.

Mellan den 8 och 14 juli är det Ing-Marie Seijsings tur att visa målningar i olja, akryl och akvarell. Medutställare är Märit Jonsson, som visar drömska akvarellmålningar med många naturmotiv hämtade från Höga Kusten och Kramforstrakten.

15-21 juli är det en samlingsutställning med verk av Thage Nordholm, Ulrica Hydman Vallien, Bill Olson med flera. Då ställer också Elisabeth Cederholm ut sin textil.

22-28 juli är det dags för Monica Sandberg-Reuss och Ute Timm att visa sina målningar. Medutställare är Åsa Lindberg som bland annat målar akvarell.

29 juli till 4 augusti ställer Katarina Wrethén ut textilkonst. Då visar även Berit Markevärn sina akvareller.

5-11 augusti avslutas konstsäsongen på Galleri Orsta med Rola Hamza, som visar sina akrylmålningar i Stallet. Då ställer även Carin Hedlund ut i Vebon.

Annons