Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsten och de andras liv

Sebastian Mügges största konstverk i Härnösands konsthall liknar ingenting ni tidigare sett.

Annons

Av lock från konservburkar, kapsyler från ölflaskor och läskedrycker, papper från dagstidningar, hushållsfolie och allt möjligt har Sebastian Mügge skapat en installation som säger "vad vi lämnar efter oss".

Det är förvisso en betraktelse av att vi just nu lever i en närmast sanslös miljömässig period men det är också en betraktelse över att konsten och konstens värde hela tiden förändrar sig.

Toalettpappret som Sebastian Mügge kramat ihop till små bollar kommer från konstmuseer, alla möjliga konstmuseer.

Under utställningen visas videon "Nothing Is Older Than Yesterday´s Newspaper" som visar hur konstnären skapar ett verk genom att krama dagstidningar till bollar och krama hushållsfolie till ett långt rep.

Det verket fick sedan bli utgångspunkten för det nya verket i Härnösands konsthall. Under vernissagen idag är Fridellrummet öppen för workshop där besökarna får skapa själv i aluminiumfolie och papper.

Sebastian Mügge visar också målningar och två collageliknande teckningar i tusch som visar vilken skicklig konstnär han är.

Sebastian Mügge rör sig obehindrat mellan konstformerna och har otvungen kreativ entusiasm som är mycket medryckande. Ni får se vad vi menar om ni har möjlighet att besöka vernissagen på lördag.

Besökarna får också möta en intressant konstnär i Galleriet. Karl Valve arbetar med screentryck, fotoöverföringar och collage. Karl Valves målningar lösgör både spillror från nuet och från det förflutna.

Han kallar utställningen "Pop Life". Titeln anspelar på "det populära livet". Det centrala verket är en stor bild av filmskådespelaren Audrey Hepburn som fungerade som en slags ikon av ungdomlig skönhet och glädje i slutet av 50-talet.

Är Audrey Hepburn bara vacker eller väcker hon minnen av det kalla krigets dagar?

Karl Valve är ett ganska uppmärksammat namn i Skåne och Köpenhamn och hans tekniskt avancerade bilder visar varför . Han kommer att medverka på dagens vernissage.

KONST

De andras liv

Sebastian Mügge

installation, måleri och teckning

Karl Valve

blandad teknik

Härnösands Konsthall. Utställningarna har vernissage 12 januari och hänger till den 9 februari.

Annons