Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konst utvald till Y-salong

50 verk av länets konstnärer kommer att visas på Y-salong på länsmuseet Murberget den 23 februari.

Det är tredje gången som Murberget och landstinget tillsammans arrangerar Y-salong. Y-salonger var ett begrepp på 1960-talet. Midlanda Konsthall arrangerade den första återupplivade Y-salongen 2002. Midlanda Konsthall lades ned några år senare. Den andra moderna Y-salongen arrangerades på Murberget 2007. En Y-salong arrangerades 2010 och nu är det dags för den tredje Y-salongen på Murberget.

Åsa Mårtensson, tillförordnad chef för Haninge konsthall och konstnären Jöran Österman har i dagarna granskat 572 konstverk av 136 konstnärer och gjort ett urval av 50 verk. 

Inbjudan till salongen har gått både regionalt och till konstnärer nationellt som har en förankring till länet.  I Y-salongen kommer ett flertal tekniker vara representerade.Tekniker som måleri, textil, installation och video.