Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsertbråk inom Pussy Riot

Annons

Medlemmarna av den kvinnliga ryska feminist-punkgruppen Pussy Riot är osams. Sex aktivister kritiserar Maria Aljochina och Nadezjda Tolokonnikova, som frigavs i december, för att de medverkat i en konsert i USA.

Det rimmar illa med Pussy Riots ideal - att genomföra samhällskritiska aktioner, utan gage, på oväntade offentliga platser, lyder kritiken.

Brevet, publicerat på gruppens blogg, är undertecknat med sex pseudonymer; feministkollektivet undviker att berätta exakt vilka som ingår i gruppen. Antalet medlemmar växlar.

Aljochina och Tolokonnikova satt 16 månader i fängelse sedan gruppen genomfört ett Putinkritiskt framträdande i Frälsarkatedralen i Moskva. Vid konserten i New York i onsdags, som arrangerades av Amnesty international, jublade publiken när de två återigen kritiserade regimen i Kreml.

Madonna hade en framträdande roll vid konserten, där band som Blondie uppträdde. Biljetterna kostade motsvarande flera hundra kronor, och det är en av de omständigheter som fått feministkollektivet att kritisera Aljochina och Tolokonnikova.

"De säger i alla intervjuer att de har lämnat Pussy Riot. Men alla deras framträdanden annonseras som framträdanden av Pussy Riot", skriver undertecknarna.

Mer läsning

Annons