Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konsert: Melodisk duo gav mersmak vid konsert i Alne församlingsgård

Vi är många som saknar melodier i musiken i dag.
Men ibland bara händer det.

Helt plötsligt får vi vara med om en melodiös afton med mjuka toner och välljudande klangliga guldkorn på rad.

Det skedde på Alne församlingsgård i söndags, under rubriken "Kärlekens väg till livet”. Den musikaliska duon Anna Maria Wedman, oboe, och maken Oskar Wedman, piano, hade temalagt kvällen med bland annat finsk och rysk musik.

Det förekom romanser, en rysk vals och musik ur musikalerna Jesus Christ Superstar och West Side Story.

Avslutningen med Mozart var kronan på verket. Ett tekniskt svårt stycke som fulländade duons prov på variationsrikt, tekniskt och rytmisk musikaliskt spel i homogen samklang.

LÄS OCKSÅ: Berättade om Alice Babs

Rena och klara toner från oboen, säkert ackompanjerat på piano, fullbordade kvällen. Församlingsprästen Per Larsmark höll samman programmet i samma lyriska stil med särskilt utvalda passande dikter i fastetid: ”Säg mig Maria”, där frågor i rad överlämnades till lyssnarna att fundera över samt den briljanta, väl funna dikten som avslutning, ”Jag viskar tyst mitt Fader Vår”. Båda skrivna av Atle Burman i diktsamlingen ”En aning av evighet”.

I sanning en melodisk homogen afton i toner och ord. Efteråt bjöds det på fika, vilket bidrog till en trevlig pratstund över kaffekopparna i gemytlig anda, allt till en sammanhållande Alneafton på berget.

Tilläggas bör att paret Vedman har sitt viste i Arnäsbygden och prästen Per Larsmark tillträdde tjänsten i Arnäs församling vid nyåret.

■■ Vill du ha läsarartiklar direkt i ditt flöde på Facebook – följ Allehanda Nära på Facebook.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel