Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konferenshotellet i Norrfällsviken har sålts – här är nya ägaren

Norrfällsvikens hotell och konferens har sålts, det meddelades under tisdagen. Hotellet har ägts och drivits av Höga kusten nöje sedan 2009.
– Nu känner vi att det är dags för nytt blod med nya fräscha idéer som kan föra verksamheten framåt, säger en av delägarna, Emil Westerlind i ett pressmeddelande.

Köparen, Enl invest, bedriver hotell-, restaurang och eventverksamhet och fastighetsuthyrning.

– Enl invest har med sina övriga verksamheter inom event och en liknande anläggning i Dalarna helt rätt bakgrund och kompetens för att driva hotellet vidare, säger Emil Westerlind.

Jonatan Tunved på Enl Invest säger att man kommer att fortsätta med hotellverksamheten med vissa förändringar.

– Vi kommer fortsätta på den inslagna banan, på sommarsäsongen kommer hotellet vara öppet publikt som vanligt men under resten av året kommer vi att skala ner lite och satsa mer på företagsevent, säger Jonatan Tunved.

Läs mer: Säljer Norrfällsvikens hotell

Familjen Westerlind som drivit hotellet har tidigare berättat att de vill koncentrera sig på familjens andra verksamheter. Dit hör driften av Hotell Kramm och Strike i Kramfors liksom eventföretaget Höga Kusten nöje, som ordnar med bland annat Kramfors folkfest och Härnösands stadsfest. Emil Westerlind berättar att man dessutom planerar för ytterligare liknande nöjesarrangemang i länet och genom försäljningen av hotell och vandrarhem får mer tid till att utveckla den delen.

■■ För mer nyheter från Ångermanland varje dag – följ Allehanda.se på Facebook.