Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommuner slåss för hemvärnet

Länsstyrelsen och Västernorrlands sju kommuner gör nu en gemensam aktion för att rädda Västernorrlandsgruppen inom hemvärnet.

I en skrivelse till försvarsdepartementet protesterar man skapt mot utredningsförslaget om en nedläggning av den sista större militära enheten i regionen. En nedläggning kan tolkas som att denna del av landet inte är värd att försvara och anses sända konstiga signaler till utlandet.

Kommunerna påpekar också att vi lever i ett samhälle som är sårbart för naturkatastrofer och där hemvärnet sådana gånger kan göra stora insatser.

"Vi anser att Västernorrlandsgruppen utför ett viktigt arbete till gagn för det militära grundförvaret och civila samhället" står det i skrivelsen där alla som undertecknat kräver att verksamheten ska räddas kvar.

Dessutom påpekar de att gruppen har en väldokumenterad förmåga om att snabbt kunna ställa upp med relativt stora resurser.


ANDERS LIDÉN
070-316 84 92