Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen vill omförhandla med folkhögskolan

Härnösands kommun vill omförhandla avtalet med Härnösands folkhögskola. Det framgår av ett utlåtande från kommunens kanslichef Göran Dahlberg.

Härnösands kommun har hittills haft ett avtal som innebär att kommunen ställer upp med en halv miljon årligen som ett stöd till folkhögskolan.

Frågan på vilket sätt som kommunen fortsättningsvis ska ge stöd åt skolan kommer inom kort att behandlas av den politiska ledningen i kommunen.

Från tjänstemannahåll anser man att kommunen även i fortsättningen ska bidra med pengar. Kommunens kanslichef Göran Dahlberg föreslår att ett nytt avtal ska innehålla nya samarbetsprojekt mellan kommunen och skolan.

I klartext handlar det om att folkhögskolan i större utsträckning än i dag ska samarbeta med kommunen. Det nuvarande avtalet med folkhögskolan gäller till och med årsskiftet.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60