Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen vill köpa Calles mark

Kommunen köper Calle Lundquist mark och har därmed köp all mark som kommunen tänkt använda för det handelområden som man tänkt sig. Men debatt var hård från oppositionens sida som ansåg att priset var alldeles för dyrt.

- Det här är inget som kommunen ska gå in och köpa utan låt marknaden bestämma priset, hävdade socialdemokraten Jasenko Omanovic.

Från majoritets sida var man beredd att betala drygt 2,5 miljoner för tomten.

- Nu har vi köpt in alla de tomter som behövs för handelområdet. Att någon tomt på slutet blir något dyrare kan man få räkna med, menade Anders Gäfvert.

Sig-Britt Ahl menade att kommunen nu är upp i drygt 14 miljoner för inlösning av fastigheter och att detta är mycket pengar.

- Det kommer visa sig när vi säljer ut hela området till en entreprenör om vi gjort en bra affär eller inte, menade kommunalrådet Jonny Lundin.

Efter som flera ledamöter var borta och inte var ersatta slutade voteringen 24-23 och beslutet justerades omedelbart så att försäljningen kan genomföras.

Läs tidigare artiklar:
[url=http://allehanda.se/avdelning/harnosand/20716]Calle Lundqvist har redan en köpare[/url]
[url=http://allehanda.se/avdelning/harnosand/26003]Calle anklagas för att ha trissat upp budet[/url]

LENNART LUNDBERG
070-663 48 60