Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen tar nytt grepp för att locka fler lärare till Örnsköldsvik – bjuder in till öppet hus

Öppet hus i stadshuset under mellandagarna.
Det är ett nytt grepp från kommunen för att locka fler lärare till Örnsköldsvik.

Under tre timmar på eftermiddagen den 28 december håller bildningsförvaltningen öppet hus i stadshuset Kronan, där det kommer att finnas representanter för förskola, fritidshem och skola.

Syftet är att intresserade lärare, förskollärare eller fritidspedagoger ska få en chans att höra mer om jobbmöjligheter i Örnsköldsvik.

Kommunen är i behov av att nyrekrytera pedagoger de kommande åren. Dels kommer många erfarna lärare att gå i pension, dels görs det en utbyggnad av förskolan just nu.

– Vi är angelägna om att även fortsättningsvis kunna erbjuda en god pedagogisk verksamhet med utbildad personal inom förskola, fritidshem och skola. Därför bjuder vi nu in till öppet hus under mellandagarna och hoppas att såväl redan boende som möjliga hemvändande pedagoger tittar in för ett förutsättningslöst samtal, säger Anders Fager, verksamhetschef för grundskolan, i ett pressmeddelande.

Någon föranmälan krävs inte, intresserade pedagoger är välkomna enligt drop-in-principen.

För Pluskunder: Första spadtaget för nya jätteförskolan: "Ett historiskt ögonblick"

För Pluskunder: Snart dags för gymnasieval – här är yrkena där det är lättast att få jobb

För Pluskunder: Lärare rasar över kommunens agerande kring läromedel: "Vi är överkörda"