Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen ska locka Sollefteåborna ut i Europa

Vill du jobba som volontär i Europa? Nu ska det bli lättare för de som bor i Sollefteå att åka utomlands och jobba.

Många ungdomar väljer idag att åka iväg som volontärer. Det innebär att man åker och jobbar i något annat land med olika projekt.

Sollefteås kommun satsar nu på att ungdomar i Sollefteå lättare skall få en chans att åka iväg som volontärer. Detta genom ett nytt EU-projekt som kallas Ung och aktiv i Europa.

Aleksandra Szmit på Kultur - utbildning - och fritidsförvaltningen i Sollefteå kommun, är koordinator för projektet. Hon kom själv till Sollefteå som volontär från Polen en gång i tiden och hjälper idag andra unga att hitta lämpliga platser som volontärer.

- Jag tror det är många som inte riktigt vågar åka, men vi kan bidra med stöd för dessa ungdomar, säger hon.

Det finns olika ansökningstider varje år, och sedan väntar en tre månadersperiod innan det är dags för åka iväg. Detta beror på att det tar tid att söka resepengar och platser på någon av de olika projekten.

Kommunen söker pengar för resebiljetterna, och sedan står de olika projekten som ansvariga för bostad, mat och en viss slant i fickpengar.


JOHANNA DAHLIN