Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen säger nej till Bolticgöta

Annons

Det är ett stort frågetecken för Bolticgötas medverkan i bandyallsvenskan i vinter då Karlstads kommun säger nej till att stödja föreningens begäran om en rekonstruktion. Bandyklubben har en skuld till kommunen på 450 000 kronor.

"Vi tror inte längre att Boltic kommer att lyckas få ordning på sin ekonomi. Vi har gjort upprepade försök med avbetalningsplaner de senaste tio åren, senast i juli 2012, men de har inte hållits", säger Per-Inge Lidén (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, i ett pressmeddelande.

Enligt Marcus Norman, generalsekreterare i Svenska bandyförbundet, kan Bolticgöta spela vidare i allsvenskan om klubben vill och har ekonomiska resurser eftersom det inte finns någon elitlicens för de allsvenska lagen. Elitlicens finns enbart för lagen i elitserien.

Bolticgöta fortsätter nog den här säsongen, som jag vet att de påbörjat, säger Norman till TT.

Från mitten av 2000-talet och framåt har Boltic fått 650 000 kronor av kommunen för att bli av med sina skulder. Trots detta har nya skulder uppkommit och klubben har inte lyckats hålla avtalen om återbetalning. Kommunen går vidare till Kronofogden för att få in sina fordringar.

Mer läsning

Annons