Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen säger nej till alternativa hotell

 
Hotellplanerna på Kanaludden i Härnösand
Visa alla artiklar

Härnösand är positiv till förslag från föreningen Utveckla Härnösand. Men kommunstyrelsen väljer ändå att säga nej till föreningens och Lars Högbergs medborgarförslag till alternativa placeringar av ett hotell i Härnösand.

Förslaget från Lars Högberg handlar om att alternativa placeringar för ett hotell kan vara Vårdkasberget, Norra Kronholmsudden, Torsvik, före detta Gådeåskolan och sydost om Simhallen. Några av dessa platser har han också skissat på.

– De intressenter som finns känner väl till de diskussioner som finns i Härnösand. Men det är inte kommunen som ska investera. Om någon av intressenterna visar intresse för en annan placering av hotellet så kommer sådana möjligheter att utredas ihop med entreprenören, säger Fred Nilsson (S).

Han menar att det finns goda kvalitéer bland de förslag som Lars Högberg och Föreningen utveckla Härnösand kommer med och kommunen är tacksam för de idéer som man får in.

Kommunens uppgift är, enligt Fred Nilsson, att erbjuda en placering som invånarna i Härnösand, det lokala näringslivet och besökare anser är bra. Och från kommunens sida är man övertygad om att Kanaludden med simhallen är en sådan plats.

Fred Nilsson räknar inte med att det kommer att hända något före semestern när det gäller en ny hotelletablering.

– Vi är nu inne i en dialog med som anmält att de vill driva simhallen och etablera ett hotell enligt de villkor vi har ställt. Det kan mycket väl hända något under hösten även om det alltid finns en risk att projektet rinner ut i sanden. Men jag vet att det pågår konstruktiva samtal, säger han.

Han menar att det inte finns någon anledning att mitt i den process som pågår även utreda alternativa placeringar.

Lennart Lundberg 0611-55 48 53 lennart.lundberg@mittmedia.se