Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen och entreprenadföretaget byter lokaler: "En bra lösning för alla"

Entreprenadföretaget Härnösands schakt & trädgårdsanläggningar har flyttat in i nya lokaler i Murbergsviken (före detta Hagraf).
I de gamla lokalerna på Industrigatan flyttar kommunens resursgrupp in.

– En bra lösning för alla, säger Jan-Erik Skogström, vd och ägare i AB Härnösands Schakt & Trädgårdsanläggningar.

Företaget har 50 anställda. De har haft kontor och verkstad på Industrigatan under drygt 40 år.

De nya lokalerna fungerade som ledningskontor för Trafikverket under byggnationen av Ådalsbanan. Dessförinnan var det kontor hos fabriken Hagraf fram till nedläggningen för 25 år sedan.

– Vi köpte lokalerna av Hans Frölander för några år sedan, berättar Jan-Erik Skogström.

Av en tillfällighet dök det upp en lösning att fylla lokalerna.

– Kommunen tittade på nya lokaler och det blev även en bra lösning för dem att ta över våra gamla lokaler, fortsätter han.

Företaget startade 1952 av bröderna Willard, Torsten och Birger Högström från Långsele. 1984 köpte Staffan Skogström in sig i verksamheten och övertog ägandet av hela företaget 1991.

De har varit involverad i många stora byggprojekt under årens lopp, senast utbyggnaden av Bergeforsens kraftverk.

– Nu har vi en hel del jobb i byggnationerna av den nya Östrandsfabriken, säger Jan-Erik Skogström som tog över företaget av sin far för tio år sedan.

Företaget är en viktig spelare i Härnösand. De äger också flera fastigheter, bland annat Gustavsviks varv och Ramviks före detta sågverk. I fjol köpte de sommargården Nickebo där det också finns planer för bostadsbyggande.

Kommunen har letat lokaler där man även kan husera sin maskinpark och underhålla den.

– Det har gjorts en anpassning av arbetsmiljöskäl. Vi är mycket nöjda med lokalerna, säger Roland Olsson, chef för resursgruppen.

Läs mer: Vill bygga bostäder vid Nickebo

Läs mer: Årets tillväxtföretag