Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen negativ till vindkraft i Höga kusten

Flera intressenter vill dra igång vindkraftsatsningar i Höga kusten, men från Kramfors kommuns sida uttrycker man sig nu skeptiskt till vindkraft i världsarvet.

Eftersom ett ställningstagande om vindkraft i området kan bli prejudicerande såg arbetsutskottet det som viktigt att väga olika intressen mot varandra.

Man konstaterade också att det inte bara finns formella utan också flera muntliga förfrågningar om möjligheten till en etablering av vindkraft. Därför har en genomgång gjorts av diverse tidigare beslut och policys som berör ämnet.

Där framgår, enligt kommunstyrelsens arbetsutskott, bland annat att det enligt miljöbalken för det första inte kan bli frågan om några större satsningar efter som det strider mot balken. Man poängterar också att länsstyrelsen redan sagt att Höga kusten helt bör undantas från vindkraft.

Andra argument mot vindsnurror i världsarvet är till exempel det faktum att Höga kusten inte pekats ut som ett riksintresse för vindkraft av Energimyndigheten.


Läs mer i torsdagens TÅ.ANDERS LIDÉN
070-316 84 92