Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen hoppas på en snabb lösning

Kultur- utbildnings- och fritidsförvaltningens ordförande Mikael Sjölund (s) och förvaltningschef Ted Olows hoppas fortfarande på en snar lösning så att backen så fort som det bara går kan återgå till normalt öppethållande.

- Det är väldigt olyckligt att det blir så här, det är synd att tredje man ska drabbas. Meningen var att åkarna inte alls skulle påverkas, säger Olows.

Under tisdagen satt Olows på sitt håll i kontakt med jurister för att försöka få en rätsida på problemen.

Mikael Sjölund var under dagen i kontakt med jurister på SKL, Sveriges kommuner och landsting.

- Enligt de juristerna är avtalet mellan kommunen och Sportberget civilrättsligt. Avtalet omfattas då inte av förvaltningslagen och därför ska uppsägningen gälla omedelbart, vi ska inte behöva vänta på att beslutet vinner laga kraft, säger Sjölund.

Kunde ni inte ha väntat med uppsägningen till efter påskveckan?

- Visst är det en olycklig tidpunkt. Men trots flera uppskov har vi inte fått betalt och vi kan inte bedriva något förtäckt företagsstöd. Nämnden måste agera så här, säger Mikael Sjölund.

Ordföranden berättar också att skulden egentligen uppstod redan under fjolåret, men att man kom överens om att skjuta på betalningen ett par gånger.

Läs tidigare artikel:
[url=http://allehanda.se/avdelning/solleftea/22755]Kris i Hallstabacken[/url]

JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67