Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen får vara med och betala parkeringen vid Coop – Notan: två miljoner kronor

Den utbyggda parkeringen vid Coop kommer att kosta kommunen knappt två miljoner kronor.
I summan ingår kostnaderna för en gång- och cykelväg över parkeringen.

Parkeringen vid Coop på Hästmarksvägen ska, som vi skrivit om, byggas om och ut – inte minst beroende på Systembolagets etablering vid stormarknaden.

En ny detaljplan ska antas för området och nu är också kommunen och Coop i princip överens om kostnaderna, som torde landa på ett rejält antal miljoner.

Kommunstyrelsen ska säga ja till kontraktsförslaget som på tisdagen passerade styrelsens arbetsutskott.

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Leif Lindholm (S) var tidigare inne på att Coop, som fastighetsägare, skulle stå för alla kostnader:

– Den nya detaljplanen syftar till att lösa en enskild fastighets problem, då svarar fastighetsägaren för kostnaderna, sa Lindholm i en intervju.

Nu blir det inte fullt ut så.

Rent praktiskt svarar Coop för all ombyggnation som krävs, men kommunen står framför allt för kostnaderna för en gång- och cykelväg. Den ska förbinda gång- och cykelvägen som kommer från Valhallavägen med den på andra sidan Hästmarksvägen. Detta tillsammans med en eventuell ombyggnad av en fil på Hästmarksvägen kommer att kosta max 1,9 miljoner kronor, vilket kommunen ska betala.

Dessutom förbinder sig kommunen att alla projekteringshandlingar ska "granskas utan dröjsmål", det vill säga snabba på hanteringen av ärendet. Detaljplanen ska också vara antagen senast 1 maj om kontraktet ska gälla.

När ombyggnationen kommer i gång är inte klart. Förhoppningen bland annat butikschefen Christian Isaksson uttryckt är byggstart före sommaren och att parkeringen kan tas i bruk till hösten.