Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen betalade moderaternas arrangemang

När Anders Gäfvert minglar och äter middag på moderaternas interna arrangemang, är det varken han själv eller partiet som betalar. Tvärtom går fakturorna till Härnösands kommun.

- Det måste vara något fullständigt unikt, säger revisorernas ordförande Rolf Andersson (s).

Interna partiangelägenheter är normalt något som partierna själva bekostar via bland annat partistöd. Men vid moderaternas årsstämma i Gävle i höstas, lät kommunstyrelsens ordförande Anders Gäfvert (m) kommunen ta hand om fakturan.


Varför då, var det ett officiellt uppdrag där du representerade Härnösand?

- Officiellt uppdrag? Jag är kommunstyrelsens ordförande, eller hur? Det är min uppgift att främja utvecklingen i Härnösand och vi ska försöka ha en bra dialog med våra statsråd, det här är ett bra tillfälle för det, säger Anders Gäfvert själv om notan på 4400 kronor för bland annat middagar, hotell och mingelkväll.

Kommunens revisorer är inte lika övertygade om arrangemangets betydelse för kommunmedborgarna.

- Ett partijippo - inte ska kommunen betala det inte, säger Rolf Andersson (s) ordförande för revisorerna.Läs mer i tisdagens TÅ.ANNA WIKNER
0660-29 55 31