Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunalrådets vädjan fick inget gehör

Jan Johansson, kommunalråd i Kramfors, får inget gehör från Rikspolisstyrelsen när det gäller lokaliseringen av polisens kontaktcenter.

I ett brev till kommunalrådet skriver Bengt Svenson från Rikspolisstyrelsen att man i nuläget inte har några tankar på att ändra förslaget att flytta verksamheten till Boden.

"Vi uppskattar naturligtvis ditt engagemang för PKC-verksamheten och att du vill ha den placerad i Västernorrland. Vilka polismyndigheter vi än förlägger PKC-centraler till så kommer det att gå att argumentera för andra alternativ", skriver Svenson.

I sitt brev skriver Svenson att Rikspolisstyrelsen inte ser till regionala lösningar utan strävar efter att skapa en ordning där färre kontaktcenter svarar för kontakten mellan allmänheten och polisen samtidigt som de har ett enhetligt uppdrag och en fysisk närhet till beslutsfattare.


MARGARETA CRONQUIST
070-650 24 61