Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunalrådet ryter till mot divisionschefen

Divisionschefen Michael Gårdebäck på länssjukhuset Sundsvall-Härnösand nobbar all kontakt med kommunpolitikerna i Härnösand.

Kommunstyrelsens ordförande Anders Gäfvert (m) reagerar nu i ett ilsket brev till landstinget.

Braskande rubriker som i den senaste veckan om "dödsstöten mot sjukhuset" har Härnösand i och för sig vant sig vid. Det konstaterar Gäfvert.

"Vad vi dock inte kan vänja oss vid är landstingets totala ointresse av att innan publicering i media underrätta Härnösands kommun om vad som är i vardande", protesterar han i ett brev till landstingsstyrelsens ordförande Ewa Söderberg (s).

Irritationen ökade när han tog kontakt direkt med divisionschefen Michael Gårdebäck för att om möjligt få denne att på kommunstyrelsens sammanträde - samma dag som artikeln - lämna en kortfattad redogörelse och fick till svar att han inte hade för avsikt att vare sig nu eller senare sätta sin fot i Härnösands kommunstyrelse.

Varför sa du så?

- Så har jag inte uttalat mig, det har jag inte sagt, säger en märkbart upprörd Michael Gårdebäck när allehanda.se kontaktar honom.

Kommunpolitikerna i Härnösand är upprörda över att du inte vill ha någon kontakt med dem. Vad säger du om det?

- Det har jag inga kommentarer till, den diskussionen får kommunen ta med landstinget, säger divisionschefen, men ändrar sig sedan.

- Den dialog som Härnösands kommun vill ha måste föras på politikernivå.

Stämmer det att du inte ville besöka kommunstyrelsens sammanträde?

- Det är via min chef jag får direktiv, och jag tar givetvis emot direktiven. Jag har inga ytterligare kommentarer till frågan.

Skulle du komma om du blev inbjuden till kommunstyrelsens sammaträde?

- Om sjukhusdirektören ger mig i uppdrag att åka och informera så följer jag de direktiv som min chef gett mig. Vid det aktuella tillfället hade jag inte tid, och så ska de gå den linjemässiga vägen, och en sådan förfrågning har inte kommit, säger Michael Gårdebäck.

KLAS LEFFLER
070-555 20 14

Webbredaktör:
SOFIA FJÄLLSTRÖM
070-650 66 51