Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunalrådet nekades tala vid manifestationen – stämmer inte enligt arrangörerna

Sollefteås kommunalråd Elisabet Lassen säger själv att hon stoppades från att tala under vårdmanifestationen.
Arrangörerna i Örnsköldsvik påstår att de aldrig har talat med henne.

Ord står mot ord då det kommer till om Sollefteås kommunalråd ombads tala under söndagens manifestation eller inte.

– Jag fick en inbjudan, och hade gärna åkt dit och talat, men jag fick veta att jag inte längre var välkommen att göra det, säger Elisabet Lassen.

Ett påstående som arrangören Katharina Tjernström inte känner igen.

– Elisabet Lassen har inte kontaktat någon i vår grupp och vi har inte heller kontaktat henne och erbjudit någon taltid. Det är allt jag kan säga.

Elisabet Lassen ljuger dock inte enligt Annika Sundbom Åström som leder gruppen Operation Sollefteå.

– Absolut inte, säger hon och tillägger:

– Fast kanske har det blivit någon form av missförstånd. Så här var det: När beslutet kom, och arrangörerna gick ut och sa att de skulle manifestera för hela Ångermanland och inte bara Örnsköldsvik tog vi kontakt med dem och frågade om inte några från Sollefteå också kunde få komma och tala, och det sa de var möjligt. Fast det var kanske inte helt förankrat hos alla, och arrangörerna utsattes för påtryckningar från sina sponsorer som tyckte att manifestationen skulle handla om Örnsköldsvik och inte hela Ångermanland, så sedan hörde de av sig och förklarade att det inte gick. Och det har vi full respekt för.

Trots missförstånden och att ord står mot ord finns det ingen ilska från Annika Sundbom Åström

– Vi är inte arga utan vi önskar de som arrangerar manifestationen lycka till och kommer att åka dit och ställa oss tillsammans med dem.

Läs mer om landstingskrisen här.