Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunägda Lyftet blev privata 1 life

ÖRNSKÖLDSVIK. Lyftet finns inte längre.
Gymet i Paradisbadets lokaler är kvar, men övergick i går i privat ägo och heter numera 1 life.
– Man har bara ett liv och det ska man ta hand om, säger nye ägaren Lars Wåhlberg som förklaring till namnet (”one life).

Lyftet har ju under många år diskuterats och debatterats. Inte minst ägarna av de privata gymen har menat att kommunen utövat osund konkurrens.
Kritikerna har krävt att kommunen skulle hyra ut lokalerna och låta någon privat aktör driva verksamheten.
Så sent som i mars i år sa kultur och fritidsnämndens ordförande Kaisa Hautala nej till kraven men tre månader senare togs ändå beslutet; att Paradisbadet (kommunen) upphör med sin gymverksamhet och istället hyr ut lokalerna.

TOG ÖVER I GÅR
Detta till Lars Wåhlberg, från Malå i Västerbotten. Han tog officiellt över verksamheten i går, den första augusti. De 946 kvadratmeter stora lokalerna hyr han för en knapp miljon per år och utrustningen har han köpt av Paradisbadet.
Utrustning som han faktiskt levererat själv.
Jag har jobbat med ett leverera träningsutrustning under många år, berättar Lars Wåhlberg.
Han säger att utrustning och kontakter är hans styrka, medan Lyftets förre föreståndare, Pasi Halonen, står för det stora kunnandet när det gäller gymverksamheten.

STARTADE GYM I MALÅ
Lars Wåhlberg lånade för övrigt Halonen under förra året, när han startade ett gym i hemorten Malå. Som ska ha blivit en succé.
Vi slog svenskt rekord. På sju månader var fyra procent av Malås befolkning medlemmar i verksamheten, säger Wåhlberg stolt.
Så Pasi Halonen blir kvar på sin gamla arbetsplats, men med ny chef och i en verksamhet som ska utvecklas. Är det tänkt.
Vi tar med oss de positiva erfarenheterna från Malå, och ska bland annat jobba med ett nytt, datoriserat styrsystem, säger Lars Wåhlberg.
Vi tänker jobba mer aktivt mot våra kunder, hålla en högre servicenivå.
Hur kommer det utåt sett att märkas att verksamheten numera drivs i privat regi?
Vi kommer att ha en mer aggressiv marknadsföring. Visa att vi vänder oss till vanliga människor. Att såväl 16-åringar som 96-åringar kan komma hit. Vi tänker inte nischa oss, alla ska passa in.
¨
SUNDEBY NÖJD
Paradisbadets chef Göran Sundeby som fått klä skott får mycket av den tidigare kritiken är nöjd med att Lars Wåhlberg nu tagit över verksamheten.
Gymet behöver utvecklas snabbare, och vi har svårt att göra det i egen regi. Då är det bättre att vi har en samarbetspartner som gör det, säger Sundeby.
Nu kan vi istället fokusera på vår kärnverksamhet, badet som ju också gynnas om gymet utvecklas.

ULF HÄGGQVIST