Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommun och företagare ska ta varandra i hand

Sollefteå kommuns placeringar på Svenskt Näringslivs årliga företagsbarometer brukar inte vara någon munter läsning.

Men nu ska det bli ändring på det. Kommunledningen, den politiska och tjänstemännen, har börjat träffa företrädare för företagarna.

- Jag ser det här som en nystart. Vi vill veta vad det är för typ av service som företagen förväntar sig av oss och vad som behövs. Vi vill naturligtvis lämna så bra service som möjligt, säger kommunalrådet Elisabet Lassen.

Ett tydligt exempel på problemen är att kommunen, politiker och tjänstemän, tycker sig ha en positiv och intresserad attityd gentemot företagande. Men så upplever inte företagarna själva det och det skevar rejält i de båda grupperna syn på kommunens service och infrastruktur. Undantaget vägnät- tåg och flygförbindelser, som alla tycker är dåliga.

- Det är inga stora grejer eller något revolutionerande som behövs. Men att träffas så här är viktigt och jag är övertygad om att det kommer att leda till en bättre placering på sikt, säger Pär Oremo, ägare till Sollefteå slipservice.


JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68