Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommer snart i din TV

Tänk att få spela huvudrollen i en film. Det är precis vad Sanna Hörlin har fått göra. Hon har förverkligat sin dröm och spelar huvudrollen i kortfilmen ”Vredens dag”, av Bo R Holmberg. En film som kommer att visas i SVT i vår.
– Man måste se sina chanser och ta dem, säger Sanna Hörlin.

Annons

Sanna Hörlin har alltid varit intresserad av sång och teater hela sitt liv. Hon har bland annat spelat Madicken i Astrid Lindgrens värld, haft huvudrollen i West side story som sattes upp på Folkets park för några år sedan. För ett år sedan såg hon en annons om en kortfilm upp i Örnsköldsviks Allehanda.
- Jag hörde talas om filmen genom en kompis och bestämde mig för att söka, säger Sanna Hörlin.
Efter några veckor kom en kallelse till en provfilmning, med i kuvertet skickades en scen som hon skulle träna in och sedan spela upp.
- Jag var nervös innan, men när jag gjorde framträdandet visste jag att jag tränat tillräckligt och det gick riktigt bra.
Två veckor senare ringde Sanna Hörlins mobiltelefon. Hon blev tillfrågad om hon var intresserad av huvudrollen.
- Jag blev så förvånad att jag inte visste vad jag skulle säga, det första jag gjorde var att ringa hem till mamma och berätta.

MÖTET MED ROLLEN
Ännu ett besök i Sundsvall och möten med filmteam och motspelare. Filmen Vredens dag är skriven av Bo R Holmberg och är en av tre filmer som handlar om unga människors livsöden.
Sanna spelar Anna, en femtonårig tjej som lever tillsammans med sin pappa och mamma. Pappan, som är pastor i en frikyrka, har svårt att acceptera att dottern träffar en kille. Filmen handlar om hur Anna försöker bryta sig loss från pappans envälde.
- Jag tog till mig rollen och fann sympati för den, berättar Sanna.
Erfarenheten viktigast
Inspelningen ägde rum i våras och under en vecka levde Sanna som en riktig skådespelerska. Hon bodde på hotell och skjutsades på morgnarna till SVT för att bli sminkad.
- Allt kändes äkta. Det fanns personal för allting, några hämtade kläder, andra stod för fika pauser.
Summan på 2500 kronor som hon fick för rollen var inte lika betydelsefull som upplevelsen. Att ha fått in en fot i branschen och den otroliga erfarenheten, värderar Sanna högre.

NYTT VAL
Valet av gymnasielinje var redan gjort, men efter arbetet med filmen kände Sanna vad hon egentligen ville syssla med. Hon bad studievägledaren om hjälp och de fann Sollentuna Fria gymnasium, med en inriktning på teater. Ännu ett lyckat intagningsprov och hon blev antagen, men tackade nej.
- Jag känner mig fortfarande lite för ung för att lämna allt här hemma. Jag skulle sakna många och vet inte om jag klarar mig helt på egen hand.
Hon berättar att hon tänker söka samma linje i höst och kommer hon in igen är det möjligt att hon tar steget och flyttar.
- Teater är vad jag vill syssla med och då vet jag att jag hamnar där för eller senare, säger Sanna Hörlin.


Personligt
Namn: Sanna Maria Christina Hörlin
Ålder: 16 år
Familj: Pappa Anders, mamma Annelie, bröderna Christoffer och
Alexander samt storasystern Jenny.
Sysselsättning: Samhällsvetenskapligt program.
Aktuell: Spelar huvudrollen i kortfilmen Vredens tid, som kommer
att visas på SVT i vår.
Intressen: Vänner, sång och teater.
Favoriträtt: Blodpudding med bacon.
Bästa film: Dirty Dancing (sett den 75 gånger)
Bästa skådespelare: Julia Roberts
Motto: Testa dina vingar. Kanske är de svaga och du störtar, men de kan också ta dig hur långt som helst.


UNG

Mer läsning

Annons