Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Kolla era soptunnor"

Svartbybor uppmanas leta efter levande katter i sina soptunnor. Detta efter att en man har fått sin katt nedslängd i soptunnan två gånger under de senaste veckorna.

– Det var två förbipasserande som hörde jamande från soptunnan och hittade min katt nere i den, säger mannen.

Under tisdagskvällen spreds information på en Facebooksida där boende i Svartby uppmanades att kolla sina soptunnor omgående efter fler katter. På onsdagsmorgonen är det sophämtning i området.

Therese Petterson skapade Facebook-tråden då hennes katt varit borta i flera veckor.

– Jag har lagt lappar i brevlådorna i området då min katt är försvunnen. I dag kom en man förbi och berättade att några barn hade hittat hans katt i soptunnan två gånger. Jag blev så orolig att jag ville uppmana alla i området att leta igenom sina soptunnor.

Under tisdagskvällen gav sig flera Svartbybor ut på gatorna för att kolla tunnor och spana efter en eventuell förövare som slängt ner djuren i tunnorna. Enligt Therese Pettersson är det fem familjer i Svartby som saknar sina katter. Sent på kvällen hade Therese och hennes vänner kollat igenom alla soptunnor i området och inte funnit några katter.

– Även om det bara är en person som har fått sin katt nedslängd i soptunnan så är det två gånger för mycket, säger hon.

Polisen är informerad om läget, liksom Miva som sköter sophämtningen.