Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knox dömd för mord på utbytesstudent

Annons

Amerikanskan Amanda Knox dömdes på lördagen för att ha mördat och förgripit sig sexuellt på brittiska utbytesstudenten Meredith Kerchner i Italien 2007. Hon ska avtjäna ett 26-årigt fängelsestraff.

Knox dåvarande pojkvän och medåtalade, den italienske studenten Raffaele Sollecito, befanns också skyldig och dömdes till 25 års fängelse.

Båda ska även betala en miljon euro till var och en av Kerchners föräldrar och 800 000 euro till vart och ett av hennes tre syskon.

22-åriga Knox skrek "nej, nej" och föll i gråt när domaren i universitetsstaden Perugia började att läsa ur det långa utslaget medan 25-årige Sollecito inte rörde en min. Hans syster hade uppmanat honom att "visa mod".

Den 22-åriga Kerchner hittades halvnaken och skuren i halsen dagen efter mordet i huset som hon delade med Knox och två italienska kvinnor.

Tidigare har en i dag 22-årig man, Rudy Guede från Elfenbenskusten, dömts till fängelse för mordet. Han avtjänar nu ett 30-årigt fängelsestraff.

Åklagaren har hävdat att de tre - Knox, Sollecito och Guede - var höga på narkotika och försökte att få Kerchner att delta i en sexlek som spårade ur i våld och mord.