Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knackig start för trött Stenson

Annons

Uppgivna gester och kastade klubbor.

Det här var inte alls vad Henrik Stenson tänkt sig.

Han lever farligt i Abu Dhabi efter den knackiga starten.

74 slag och två över par i Europatour-tävlingen går förstås att reparera på fredagen, men golfens världstrea är farligt nära att hamna på fel sida kvalgränsen.

Han är inte bättre än delad 85:a.

Det var inte den start man ville ha. Jag spelade väl medelmåttigt och tog inte de chanser jag hade. Ruffen är riktigt seg och när man är ute och härjar där så är det lätt att det kostar. Jag hade inget bra flyt på greenerna och missade lite på fairways, säger han efter två birdies och fyra bogeys.

De senaste dagarnas uppståndelse tog ut sin rätt. Baksmällan efter galakvällen i måndags slog till på torsdagen för Årets manlige idrottare och Jerringprisvinnaren.

Framgången har sitt pris. Stenson såg sliten ut.

Det har varit korta förberedelser. Inte konstigt om det är lite rostigt. Jag slog något riktigt dåligt slag. Jag är nog lite kort på både energi och sömn och lite allt möjligt. Det hade inte skadat med lite mer träning, men får jag välja mellan att ha två dagars träning till här och att åka till Stockholm och ha den kvällen i Globen så åker jag till Globen varje gång, säger Stenson.

Frustrationen fick fritt spelrum emellanåt. Sätten var olika. En kastad klubba här, en där, en och annan frågande - eller möjligen vädjande - blick uppåt himlavalvet. Säkerligen var det till hans fördel att ingen mikrofon snappade upp det långa och rätt arga samtal han förde med sig själv efter den missade putten på korthålet, banans 15:e.

Nu handlar allt om att klara kvalgränsen.

Det kan svänga snabbt om man skjuter en bra score i morgon (fredag). Det är inte över än. Men det krävs ett hyfsat varv om man ska få spela i helgen.

Ett gäng svenska fotbollsspelare håller tummarna för den utvecklingen. Fotbollslandslaget planerar att följa Stenson på lördag.

Däremot vet inte Stenson om han går på landskampen mot Moldavien på fredag.

Jag vet inte om jag är redo att spela 90 minuter, säger han och skrattar. Det är inte ofta jag går och tittar på fotboll. Det är nog tio år sedan jag var på en Champions League-match i Madrid. Det kan vara kul, men vi får se.

Peter Hanson ligger bättre till. Han gick på 70 slag, två under par, var belåten med spelet men minst lika glad över att ryggen håller. Ryder Cup-vinnaren 2010 gick in i förra säsongen bland de topp-20 i världen men plågades av ryggproblem.

Jag har varit smärtfri i tre fyra månader och har kunnat träna bättre, säger Hanson.

Magnus A Carlsson och Niclas Fasth gick båda på 71 slag. Trion Rafa Cabrera-Bello, Romain Wattel och Matthew Baldwin leder på 67 slag, fem under par.

Mer läsning

Annons