Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klokt att hoppa på fibertåget nu – kostsamt att göra det senare

Med anledning av Sandra Bygdéns krönika Landsbygden ska frälsas med fiber – men till vilket pris? publicerad den 14 oktober.

Du vet väl om att din kopparkabel kommer att klippas så småningom, Sandra, och att du och din familj då inte har något bredband längre? Det är därför det är så viktigt att man bör hoppa på tåget. Ett hus kommer i framtiden att vara mindre värt utan fiberkabel indraget.

Ett trådlöst internet (tänker främst på 5G) kommer aldrig vara lika stabilt och i längden med all surfmängd kommer det bli dyrare än fiber.

Ett luftburet fiber kräver även riktigt bra anslutning, så de som bor på landsbygden kanske inte ens kan ansluta sig till det.

Tyvärr, ni som inte anslöt er till fiber kommer att ångra er. 20 000 kronor är en billig peng jämfört med att koppla in sig i ett senare skede utan ett erbjudande.

M

■■ Här kan du själv skicka in din insändare 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel