Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klockestrands Närköp till salu: "Viktigt för bygden att nya ägare tar över"

Klockestrands Närköp är till salu. Flera personer har visat intresse för att överta rörelsen som Bo och Kristine Åkerlund drivit sedan 2002.

– Det är en fem, sex personer som hört av sig, det gick fort efter att vi annonserade efter nyår, berättar Bo Åkerlund när Allehanda.se ringer upp honom.

Han berättar att rörelsen går bra och har en trogen kundkrets. Läget vid en genomfartsled i korsningen mellan Sandövägen och Liavägen är bra med trafik mellan Kramfors och Örnsköldsvik eller på väg mot Nora.

– Det är också en fördel med en pizzeria i samma hus, det ger synergieffekter.

Ägarparet har en tid haft funderingar på att sälja och byta inriktning.

– Efter 14 år tycker vi det är dags att prova något annat och att nya ägare som ser på detta med nya ögon får ta över. Naturligtvis hoppas vi att någon kommer att fortsätta driva butiken, vilket är viktigt för bygden.

Paret har själva jobbat i butiken och haft en halvtidsanställd. Om inte rörelsen säljs dessförinnan driver de den vidare till 1 juli när hyreskontraktet löper ut.

Många mindre butiker har i dag utkörning av varor till kunder som har svårt att förflytta sig.

– Det startade den här butiken ganska tidigt med, redan innan vi tog över, berättar Bo Åkerlund.

■■ För mer nyheter om Kramfors, klicka här – och följ Allehanda.se Kramfors på Facebook.